Xi’an Jiaotong Üniversitesi (XJTU) ile TOBB ETÜ İş Birliği Görüşmeleri 16 Ekim 2019 tarihinde TOBB ETÜ’de gerçekleşti.

Çin’in Shanzhou kentindeki Xi’an Jiaotong Üniversitesi (XJTU) ile TOBB ETÜ arasında akademik ve bilimsel alanlarda iş birliği için TOBB ETÜ’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıda XJTU Ulusal Çok Fazlı Akış ve Güç Mühendisliği Laboratuvarı’nda (State Key Laboratory of Multiphase Flow in Power Engineering) iki fazlı akımlar ve kuvvet santralleri alanlarında görev yapan iki değerli akademisyen Prof. Hui Juin ve Prof. Maochang Liu ve TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi’nde ilgili alanlarda çalışan öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

Prof. Hui Juin ve Prof. Maochang Liu XJTU Ulusal Çok Fazlı Akış ve Güç Mühendisliği Laboratuvarı’nda yapılan çalışmaları anlatırken, ilgili alanlardaki öğretim üyelerimiz de kendi çalışmalarını anlatan sunumlar yaptı. Ziyaretçilere TOBB ETÜ hakkında da bir tanıtım sunumu yapıldıktan sonra iş birliği çalışmaları görüşüldü. Toplantı Prof. Hui Juin ve Prof. Maochang Liu’ya Teknoloji Merkezi’ndeki laboratuvarlar gezdirilerek sonlandırıldı.