Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Sadık Kakaç’a Çin’in en eski ve dünyaca tanınmış üniversitelerinden birisi olan Xi’an Jiaotong Üniversitesi (XJTU) tarafından Şeref Profesörlüğü unvanı verildi.

 

Devlet Laboratuvarı Direktörü Prof. Lj Guo, Prof. Dr. Sadık Kakaç ve Üniversite Rektörü Prof. Guang Xi

 

 

Xi’an Jiaotong Üniversitesi tarafından gönderilen davet mektubunda, tanınmış bilim insanları ile yakın ilişki ve işbirliği içinde olan üniversitenin, Şeref Profesörlüğü payesini tanınmış bilim insanlarına verdiğine işaret edilerek, Prof. Dr. Sadık Kakaç’a akademik saygınlığa ve tanınırlığa sahip bir bilim adamı olarak bilime sağladığı üstün katkılar; Çin’de bilimin gelişmesine ve Çin’in uluslararası bilimsel iş birliğine hizmetleri; XJTU’da bilimsel araştırmalara yaptığı katkılar ve özellikle iki fazlı akımlar ve ısı transferi, termofizik, yakıt pilleri modelleme, mikro ısı transferi konularındaki çalışmaları ile Isı Transferi alanında yapmış olduğu üstün çalışmalar nedeniyle bu Şeref Profesörlüğü unvanının tevdi edildiği belirtildi.

Ayrıca, Prof. Dr. Kakaç’ın, XJTU’da, kuvvet santalleri için büyük öneme sahip Çin’de Çok Fazlı Akımlar ve Isı Transferi Devlet Laboratuvarı’nın gelişimine yaptığı katkılara ve bu laboratuvarın kurucusu, dünyaca tanınmış bilim adamı Prof. Xuejun CHEN ile hayat boyu arkadaşlığına işaret edilerek, Prof. Xuejun CHEN’nin 100. yaş günü anma törenine, önemli bir yabancı bilim adamı olarak davet edildiği ifade edildi.

 

 

10 Mayıs 2019 tarihinde Çin’de gerçekleştirilen törende Şeref Profesörlüğü unvanı takdim edilen Prof. Dr. Sadık Kakaç törende gerçekleştirdiği sunumun ardından üniversitenin en başarılı öğrencilerine de ödüllerini verdi.