Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile TOBB ETÜ tarafından ortaklaşa düzenlenen TÜBA-TOBB ETÜ Enerji Konferansı 22-23 Ekim 2018 tarihleri arasında TOBB ETÜ’de gerçekleştirildi. Uluslararası katılımcılara da ev sahipliği yapan konferansta Türkiye’deki enerji politikaları, nükleer enerji, jeotermal enerji, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve hidroelektrik enerji dahil olmak üzere birçok konuda sunumlar yapıldı.

Toplantıya katılan Prof. Dr. Renato M. Cotta, Prof. Dr. Oleg Penyazkov, Prof. Dr. Jacques Padet çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirirken Türkiye’den de Necdet Pamir, Ali Karaduman, Prof. Dr. İbrahim Dinçer, ODTÜ RÜZGEM’den Prof. Dr. Oğuz Uzol ve Doç. Dr. Nilay Sezer Uzol’un yanı sıra Üniversitemizin kıymetli akademisyenleri Prof. Dr. Nurdan Demirci Sankır, Prof. Dr. Mehmet Sankır ve Prof. Dr. Selin Aradağ Çelebioğlu sunumlar gerçekleştirdi.

 

Katılımın ücretsiz olduğu konferansa TOBB ETÜ akademisyenleri ve öğrencilerinin yanı sıra ilgili alanlarda faaliyet gösteren dış paydaşlarımızın da katılımı sağlandı.